5 Tips about Μόνωση ταράτσας You Can Use Today

Τι πρέπει να προσέξετε για να καταλήξετε στο ποια είναι η καλύτερη μόνωση ταράτσας για εσάς!

Αποτελεί ιδανική λύση για θερμομόνωση σπιτιών, χώρων εργασίας, ψυκτικών θαλάμων, θαλάμων συντήρησης τροφίμων, κτηνοτροφικών μονάδων και εργοστασιακών χώρων.

Τέλος, για τη μόνωση ταράτσας με επαλειφόμενα υλικά υπάρχουν και τσιμεντοειδή, τα οποία σε συνδυασμό με οπλισμό υαλοπλέγματος δίνουν αυξημένες στεγανωτικές ιδιότητες και αντοχές.

Επιλέγεται κατά βάση σε εμπορικούς χώρους. Είναι μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους μόνωσης στην οποία η θερμομόνωση τοποθετείται κάτω από τη στεγάνωση για να παρέχεται και βατότητα.

Πριν πάμε στη στεγανωτική στρώση, πρέπει πρώτα να κάνουμε τοπικές επισκευές στην επιφάνεια της ταράτσας, όπου υπάρχει σαθρό υπόστρωμα και στα σημεία σύνδεσης των υδροροών με την ταράτσα ή τον φέροντα οργανισμό.

Εξαιρετικά μεγάλη αντοχή σε τριβή σε σημείο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τελική επιφάνεια σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων

Η μόνωση ταράτσας αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές εργασίες για την προστασία του κτιρίου από την υγρασία, τις διαρροές και τις έντονες καιρικές here συνθήκες. Η σωστή επιλογή και εφαρμογή της μόνωσης μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής του ακινήτου, να μειώσει τις ενεργειακές απώλειες και να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων.

Ακόμα και τα υλικά στα βαρέλια πρέπει να σφραγίζονται επιμελώς και αεροστεγώς για να μην πήξουν.

Η διαδικασία εφαρμογής της μπορεί να συνδυαστεί με τη χρήση άλλων τεχνικών στεγανοποίησης, όπως η εφαρμογή ασφαλτικών μεμβρανών ή η χρήση πολυμερών υλικών.

Η πολυουρία είναι ευκολότερη στην εργασία λόγω του γρήγορου χρόνου σκλήρυνσης, επιτρέποντας την εφαρμογή σε δύσκολες συνθήκες.

Στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εφαρμόζεται σε δεξαμενές και επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με χημικά υγρά, προσφέροντας μια αδιάβροχη και ανθεκτική στην διάβρωση λύση.

Επόμενη βήμα σε μια συμβατική μόνωση ταράτσας είναι η υγρομόνωση, η οποία κυρίως γίνεται με ελαστομερείς ή πλαστομερείς ασφαλτικές μεμβράνες (ασφαλτόπανα). Αρχικά γίνεται επάλειψη της επιφάνειας όπου θα επικολληθεί η μεμβράνη με ασφαλτικό βερνίκι (αστάρωμα), ενώ έχετε υπόψη πως η στεγάνωση μπορεί να γίνει με την επικόλληση δύο στρώσεων μεμβράνης. Η πρώτη στρώση επικολλάται σημειακά πάνω στο υπόστρωμα, επιτρέποντας τις μικρές μετατοπίσεις λόγω συστολών και διαστολών και την εκτόνωση των πιέσεων των υδρατμών από διάχυση. Από την άλλη η δεύτερη στρώση επικολλάται ολικά πάνω από την πρώτη, ενώ συγκεκριμένα τοποθετείται παράλληλα προς την πρώτη και μετατοπισμένη κατά το ήμισυ του πλάτους της.

Μπορείτε να δείτε  Μόνωση ταράτσας. Τι είναι και πως γίνεται;

Αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία (με το πέρασμα του χρόνου)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *